Współczesny świat wymusza niewiarygodnie intensywne tempo życia. Narzuca nam również inne swoje reguły, w tym – kanony urody. Wszechogarniający kult piękna i młodości sprawia, że sięgamy po coraz to nowsze i (rzekomo
Alternative Ayurveda uses many manners of curing all kinds of diseases. According to the nature of the maladie/de disease, the use of some of or all methods can not establish or can not be necessary whole. In these cases, the &helli
Alternative I would like to start off by explaining what Bulimia Nervosa actually is. It is in fact an eating disorder which is rather more common the other types. People who suffer from it will generally go on a binge …
INFORMACJA PRASOWA Warszawa, październik 2017 r.Przyzwyczailiśmy się, że z alergią mamy największy problem wiosną i late
DIETA DOBRA DLA SERCASerce utrzymuje bez przerwy przepływ 4- 5 litrów krwi przez układ krwionośny. Kurczy sie na dobę 100 tysięcy razy, przepompowywując ok. 10 tysięcy litrów krwi. W ciągu życia człowieka serce kurczy się
Alternative Even if the present extraction of titanium by the Kroll Process is relatively energy intensive as compared to other manufacturing metals, the energy and waste savings achieved by the use of titanium represent a payback not
Pierwszy objaw kłopotów z układem krążenia i sercem to często podwyższone ciśnienie krwi. Regularnie uprawiając sport, możesz je obniżyć, a tym samym zapobiec chorobie wieńcowej. Wysiłek fizyczny sprawia, że rośnie li
Czym jest nerwica sercowa? Jej objawami są duszność, mocne uderzenia serca, uderzenia krwi do głowy. Tętno wzrasta do 100-120 uderzeń na minutę. Chory odczuwa zimno, poci się. Objawy nerwicy serca są zbliżone do objawów dus
Informacja prasowa Przyszłość zapisana w DNA. Polski Bank Komórek Macierzystych umożliwia rodzinne testyw kierunku obciążeń genetycznychWiadomo, że najlepszym rozwiązaniem problemów jest ich zapobieganie. Zwłaszcza
Zdrowe menu dzieci – Biała bułeczka czy grahamka? Czyli co dobrego drzemie w pełnym ziarnie i czy białe pieczywo naprawdę jest takie złe? Przeprowadzone w 2010-2011 r. badania dotyczące żywienia dzieci w wieku 1-3 w Pol